Home » Nieuws » Nieuws » De jeugd krijgt de kans bij PSV

De jeugd krijgt de kans bij PSV

Gepubliceerd op 2 juli 2016 16:00

Afgelopen week is PSV met daarbij de hoogste jeugdelftallen begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een aantal jeugdspelers krijgt hierbij de kans een plaatsje in de eerste selectie te veroveren.

Zo trainden Bram van Vlerken, Mike van de Meulenhof, Kenneth Paal, Dante Rigo, Nikolai Laursen, Ramon Pascal Lundqvist en Matthias Verreth mee met de selectie. Zij komen niet allemaal in aanmerking voor een plaats in de selectie van Philip Cocu, maar mochten mede dankzij de verlengde vakantie van internationals dus wel meetrainen. 

De verwachting is dat Paal of Lundqvist wel tot de selectie zal gaan behoren. Beide spelers hebben al eerder oefenwedstrijden gespeeld met PSV en gezien het aanstaande vertrek van Maher en Schaars en Van Ginkel die al vertrokken zijn, is er plaats voor een middenvelder. 

Omdat Jong PSV een aantal spelers moet afstaan aan PSV 1 in de voorbereiding, trainden onder andere Cody Mathès Gakpo, Leandro Fernandes, Lennerd Daneels en Joey Konings mee met Jong PSV. Jong PSV en PSV O19 hebben het plannen van oefenwedstrijden op elkaar afgestemd, zodat beide ploegen een sterke selectie op de been kunnen brengen. Zo speelden Gakpo, Daneels en Konings vanmiddag (zaterdag 2 juli) mee met PSV O19 tegen SC Cambuur (6-0 winst) en wisten ze alledrie te scoren, met Gakpo met een hatrick als hoogtepunt. 

Steven Bergwijn startte als basisspeler met PSV 1 tegen VV Dongen. Van Vlerken, Rigo, Lindqvist, Laursen, Verreth en De Wijs zijn wissel en hebben dus ook kans op speelminuten in het eerste elftal. Dante Rigo en Matthias Verreth kunnen zo hun officieuze debuut voor PSV maken. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.