Home » Nieuws » Nieuws » Jong PSV met Rosario tegen FC Den Bosch

Jong PSV met Rosario tegen FC Den Bosch

Gepubliceerd op 8 augustus 2016 19:38

Om 20.00 uur zal Jong PSV zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen spelen. Met onder andere nieuweling Pablo Rosario zal in het Jan Louwersstadion afgetrapt worden tegen FC Den Bosch.

Jong PSV komt dit seizoen voor het vierde jaar uit in de Jupiler League. Vorig jaar eindigde de ploeg van Pascal Jansen op de elfde plaats, nu wordt er gericht op het linkerrijtje. Toch blijft de ontwikkeling van de talenten de hoogste prioriteit hebben.

Tegen FC Den Bosch start Jong PSV met Remko Pasveer in het doel, onder andere door de blessure van Yanich van Osch. In de verdediging staan van rechts naar links Bram van Vlerken, Pablo Rosario, Suently Alberto en Jurich Carolina. Rosario kwam deze zomer over van Almere City FC. Hij kan op het middenveld en centraal in de verdediging uit de voeten. Gezien de drukte op het middenveld bij Jong PSV en het missen van onder andere Obispo centraal achterin, wordt Rosario vanavond op het middenveld uitgespeeld. Of hij de rest van het seizoen ook achterin zal spelen is nog onbekend. Carolina is een centrale verdediger, maar vanwege het ontbreken van linksbacks staat hij links achterin opgesteld.

Op het middenveld staat Philippe Rommens. De Belg speelde afgelopen seizoen in PSV O19 en is nu doorgeschoven naar het beloftenteam. Voor hem staan Ramon Pascal Lundqvist en Rai Vloet. Beiden draaiden de voorbereiding mee met het eerste van PSV. Lundqvist zal naar verwachting komend seizoen zijn officiële debuut  bij PSV maken, terwijl Vloet juist waarschijnlijk een transfer zal maken. Met Kenneth Paal op de bank zit er ook een middenvelder met een beetje ervaring bij PSV 1 op de bank, dus aan goede middenvelders geen gebrek.

In de aanval staan Nikolai Laursen, Sam Lammers en Albert Guðmundsson. Laursen en Guðmundsson kwamen in 2015 over van respectievelijke Brøndby IF en SC Heerenveen. De Deen speelde afgelopen seizoen één wedstrijd in Jong PSV, de middenvelder uit IJsland al vaker. Hij staat nu dus opgesteld als linksbuiten, waar hij wel vaker heeft gespeeld. Lammers scoorde deze zomer drie keer op het EK O19 voor Nederland en scoorde afgelopen seizoen tweemaal in de Jupiler League. 

Basisopstelling: Pasveer; Van Vlerken, Rosario, Alberto, Carolina; Lundqvist, Rommens, Vloet; Laursen, Lammers, Guðmundsson.

Wissels: Watt, Kardes, Deng, Paal, Boljevic.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.