Home » Nieuws » Nieuws » Jong PSV probeert eerste plek met jeugdspeler te verdedigen

Jong PSV probeert eerste plek met jeugdspeler te verdedigen

Gepubliceerd op 16 september 2016 15:56

Vanavond om 20:00 speelt Jong PSV het thuisduel tegen FC Dordrecht. De ploeg van Pascal Janssen zal proberen de koppositie te verdedigen en doet dat met Armando Obispo. De centrale verdediger kan zijn debuut in het betaald voetbal maken.

Naast Obispo zitten ook onder andere Siem de Jong, Simon Poulsen en Luiz 'Beto' da Silva in de selectie. Philip Cocu heeft in een persconferentie al verklaard dat De Jong minuten gaat maken. Vorige week was hij tegen NAC goed voor een prachtig doelpunt. Simon Poulsen zou Jurich Carolina een basisplaats kunnen verhinderen, aangezien zij beiden linksback spelen. Carolina speelde tot dusver alle wedstrijden, maar kan misschien nog wel beter uit de voeten als centrale verdediger. Beto is weer terug na een blessure, wellicht maakt hij vandaag zijn rentree.

Obispo is een centrale verdediger, die al vanaf de jongste jeugd bij PSV speelt. Hij was afgelopen dinsdag nog aanvoerder van PSV O19, wat in de UEFA Youth League tegen de leeftijdsgenoten van Atletico Madrid. Hij wordt gezien als een van de grootste talenten uit de PSV-opleiding.

De terugkeer van Beto is goed nieuws, want degene die zijn plek bespeelde tijdens zijn blessure, Matthias Verreth, zit vanwege een blessure niet bij de selectie. De keepers Yanick van Osch en Luuk Koopmans zijn al langere tijd geblesseerd en zullen ook niet snel weer in de selectie zitten.

FC Dordrecht staat één-na-laatste in de Jupiler League met drie punten uit de eerste zes wedstrijden, doordat er drie keer gelijk werd gespeeld. Spits Jafar Arias is topscorer met 2 doelpunten.

Het duel start om 20.00, de scheidsrechter is Siemen Mulder.  


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.