Jong PSV wint eerste wedstrijd op Steel Park Cup overtuigend

Gepubliceerd op 23 juli 2016 om 14:55

Jong PSV heeft de eerste wedstrijd op de Steel Park Cup weten te winnen. Door goals van Philippe Rommens, Albert Guðmundsson, Cody Gakpo en Joël Piroe won Jong PSV met 4-1 van Leeds United O21.

Het Engelse publiek was erg enthousiast over de ploeg van coach Pascal Janssen. Zo werd er gesproken over 'eenrichtingsverkeer' en Jong PSV wat Leeds United 'een les leerde'.

Na tien minuten was het middenvelder Philippe Rommens die het jonge team (de meeste spelers mogen nog voor PSV O19 uitkomen) al op een 1-0 voorsprong zette, met een goede vrije trap. Twaalf minuten later scoorde Nikolai Laursen de 2-0. 2-0 was ook de ruststand.

Na de rust was het Cody Mathès Gakpo die Jong PSV op een nog grotere voorsprong zette, na een assist van invaller Lennerd Daneels. Nog geen twee minuten later scoorde Joël Piroe met een zachte kopbal de 4-0. Leeds deed nog wat terug via een penalty na een overtreding van Obispo, maar de overwinning kwam geen moment in gevaar.

Morgen speelt PSV het tweede en laatste duel op de Steel Park Cup, wederom om 13.00, tegen Newcastle United O21.

Basisopstelling Jong PSV: Van de Meulenhof; Abels, Van Bruggen, Kardes, Blummel; Rommens, Guðmundsson, Fernandes; Laursen, Gakpo, Verreth.